Amal: Travel through Passion

Arganolie Uit Sardinië Owusu terrace chair Waar te verkrijgen? Reis met me mee naar Sardinië
De arganboom komt enkel voor in het zuid-westen van Marokko, in de streek van Agadir, de Sousvallei, de Anti-Atlas en de Hoge Atlas. Zijn geelbruine vruchten bevatten één tot drie amandelen die tot 55% olie bevatten. Die worden sinds oudsher verwerkt tot de unieke gouden arganolie. Eén procédé levert een olie op die geschikt is voor de consumptie, een ander procédé een olie die uitzonderlijk voedend en helend is voor de huid.

In het kader van de herwaarderig van de boom en de streek in het algemeen ontstonden eind jaren negentig verschillende vrouwencoöperatieven voor de productie van arganolie. Door het combineren van de traditionele werkwijze met moderne technologie bereikten die een optimaal productieproces. Sinds 2005 zorgt Amal voor de verdeling van deze olie in België.

Alle Amal-producten dragen het Ecocert-label van biologische landbouw, en beantwoorden aan de internationale kwaliteitsnormen voor extra zuivere arganolie. Door de aanschaf van Amal-producten ondersteunt u de vrouwencoöperatieven die instaan voor de productie, en draagt u bij aan het behoud van de arganboom.

Gezond vanbuiten

100% natuurlijk schoonheidsserum. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat arganolie vitale celfuncties doet herleven en vrije radicalen neutraliseert, en zo de huid verstevigt en herstelt. Met arganolie krijgt u een mooie, evenwichtige, ontspannen huid. Toe te passen als dagverzorging van de droge en gemengde huid en 's avonds voor het slapengaan, na het zonnen, bij een droge, gedeshydrateerde huid ... Arganolie is bovendien een opkikker voor droog of dof haar en voor beschadigde nagels.

Door het hoge gehalte aan vitamine E wordt arganolie naast het cosmetisch gebruik ook in de traditionele geneeskunde ingezet voor het behandelen van eczema, psoriasis, waterpokken, jeugdpuistjes en reumatische pijnen, en het voorkomen van littekenvorming zoals zwangerschapsstriemen of van brandwonden.

Amal arganolie voor de huid bestaat in flesjes van 50 ml en in handige roll-on-verpakkingen van 30 en 50 ml.

Gezond vanbinnen

Pure arganolie van geroosterde argannoten is door de fijne textuur en subtiele smaak ideaal voor zowel zoete als hartige gerechten: ontbijtmüesli, vruchtencompotes, desserten, gebak, maar ook slaatjes, groenten, tagines, couscous, pasta en eiergerechten.

De essentiële vetzuren en het hoge gehalte aan sterolen aanwezig in arganolie hebben een gunstig effect op het cholesterolgehalte en werken preventief tegen aderverkalking. Dankzij de natuurlijke antioxidanten werkt ook de culinaire arganolie celvernieuwend en huidherstellend. Een koffielepel arganolie per dag vormt een excellent voedingssupplement voor uw organisme.

Annamaria Stoop - Exclusief verdeler voor België
- 0486 52 92 75 - argan/at/amal.be - BTW BE0867 397 754