Amal: fair trade argan oil & handmade terrace chairs

Over arganolie Arganproducten Waar vindt u arganolie? Argan-reis 2018 Owusu-stoel

Unieke reis in het hart van het Eco-arganlandschap in Zuid-West Marokko

Hallo, Salaam!

Omdat ik graag mijn jarenlange ervaring omtrent fairtrade en biologische arganolie en zijn échte herkomst met jullie wilde delen, reisde ik in oktober 2017 met een groepje argan-fans naar het land van herkomst van de argan. Dat was een fantastische ervaring. Er komt dus zeker een volgende editie van deze bijzondere reis.

Het programma zal in 2018 lichtjes veranderen vanwege de recente opening van een schitterende locatie in Marrakech, die we absoluut moeten bezoeken. De prijs van de reis zal ook herbekeken worden, en de mogelijkheid bieden zelf je vliegticket te boeken. Dat kan interessant als je al eerder ter plaatse bent vanwege vakantie, of juist langer wil blijven.

Meer informatie volgt later!

Zo zag het programma van oktober 2017 eruit:

We verblijven in een authentieke Kasbah even buiten Agadir, waar we genieten van het landschap en het lekkere eten. Vrij gebruik van het zwembad, een Hammamsessie en een ontspannende massage zijn inbegrepen. Er is een wandeling in de natuur, en er staat ook nog een kookcursus op het programma.

Eén dag wordt volledige besteed aan het bezoeken van een vrouwencoöperatief in een bergdorp waar we, tussen de vrouwen gezeten, zelf trachten argannoten te breken op de nog steeds ambachtelijke manier. Deze kleurrijke berbervrouwen bereiden voor ons couscous als lunch. Nadien rijden we terug richting Agadir om het labo te bezoeken waar arganpitten geselecteerd en geperst worden en de arganolie gebotteld wordt.

Een middagje aan zee op de wandelboulevard met zijn prachtige jachthaven mag niet ontbreken; om dan ’s avonds in de plaatselijke vissershaven dagverse gegrilde vis te eten en deze echt berberse en intens Marokkaanse dag af te sluiten met muntthee.

Na drie nachten Agadir rijden we naar de Keizerlijke stad Marrakech, lunchen we op een gekende plek in de Medina en overnachten we in een gezellige Riad. We lopen langs de souks en wandelen over het Jemaa-El-Fnaa plein om die heerlijke aparte sfeer van dagdagelijkse dingen op te snuiven in dit Magische Marokko.

Annamaria Stoop - Exclusief verdeler voor België
- 0486 52 92 75 - argan/at/amal.be - BTW BE0867 397 754